Var klok och skaffa solceller till er BRF

Er BRF är inte bara en plats att bo på, den är en investering. Genom att investera i er BRF så kan ni öka inkomsterna. Solceller är ett utmärkt val för detta.

Att investera i solceller för BRF är ett sätt att investera i framtiden. Ni framtidssäkrar, som en del skulle kalla det. Det betyder att ni investerar i något som kommer att generera inkomster i framtiden. Men hur kan ni vara så säkra på att solceller verkligen är den lösning som ni är ute efter? Därför att solceller alltid är ett bra val. Det finns så många anledningar till att välja solceller.

Solceller är miljövänliga. Det är något som verkligen betyder något idag. El som genereras av solceller kommer från en outtömlig källa. Solceller behöver heller inte ren sol för att fungera, utan de fungerar även i andra väder. Det gör att era solceller kan fungera året om. Det är ofta dåligt med sol under vinterhalvåret i Norden. Solceller gör också att ni kan sänka elräkningen rejält.

Är det sant att solceller i er BRF sänker kostnaderna?

Det är sant. Elräkningen är ofta oberäknelig, och höjs markant under vintern när flest behöver det. Många hus är helt uppvärmda på el, och det blir en dyr affär när elpriserna stiger utan förvarning, och när man inte har några alternativ. Men även om man inte värmer upp huset på el så drar det lätt iväg med alla maskiner som behöver el för att fungera. Solceller kan ta hand om det.

Om ni är en stor BRF så har ni med säkerhet tillgång till stora ytor av tak, som ändå inte används för något annat. Då bör ni verkligen kolla upp alternativet solceller. Med hjälp av en van solcellsleverantör så kan ni gå igenom er årsförbrukning av el, och se hur solpaneler skulle kunna hjälpa till med detta. Ni kanske inte kan bli helt självförsörjande, men även en liten del gör stor skillnad.

Så övertygar ni er BRF om att skaffa solceller

På egen hand är det inte så lätt att övertyga en hel BRF om att solceller är det rätt valet. Men tillsammans med en solcellsleverantör som har många samarbeten med olika BRF:er i bagaget, så blir det klart enklare. Det börjar med att ni får träffa en representant från solcellsleverantören. Ni får se vad de har att erbjuda, och de får en chans att se vad ni behöver och vilka behov som kan mötas.

Energiexperter får en chans att titta på alla siffror, och kan sedan erbjuda er en skräddarsydd lösning som kommer att göra skillnad för er. Som BRF så kan ni med denna information bestämma er om det är värt att gå vidare, eller om ni inte känner att det var något för er. Om ni tackar ja så är det dags att planera projektet in i minsta detalj.

För det mesta krävs inte bygglov för att installera solceller till er BRF

Det är olika från projekt till projekt, men i de allra flesta fall behöver ni inte oroa er för bygglov. I de specifika fall där bygglov faktiskt krävs, så behöver ni inte oroa er för det. Ni får hjälp att få alla papper i ordning, så att ni kan skicka in en ansökan som kan godkännas. Det är inte så krångligt med rätt hjälp. Bygget drar igång, och ni kan titta på.

När allt är installerat och klart så får ni en helhetsinspektion, så att alla är säkra på att det är installerat korrekt. Ni får också en genomgång av drift och funktioner, så att ni kan hantera er nya anläggning. I en BRF är det dock enklast att anlita er solcellsleverantör för daglig drift. Då får ni konstant service, och en garanterat solig framtid.