Om oss

Att köpa en bostad är ofta den största affär man gör i livet. I synnerhet om det handlar om att köpa hus – eller om att köpa en lägenhet i någon av våra större städer. Det handlar om miljontals kronor och det handlar om att man blir skuldsatt för en lång, lång tid framöver. Frågan är varför många, med tanke på detta, tar så lätt på sina bostadsköp?

Erfarna mäklare ger initierade tips

Det som är oroande är att många inte verkar bry sig. Man kan delta i flera olika budgivningar på samma gång, man drar iväg ett bud utan att tänka sig för och man sätter prestige i att vinna på samma sätt som man kanske gör inom idrotter. Detta syns tydligast i Stockholm och är ett tydligt symtom på den relativt sjuka bostadsmarknad som finns i vår huvudstad. Då man väl lyckats vinna en budgivning och ska skriva kontrakt så gör man det dessutom utan att fullfölja sin undersökningsplikt och utan att kontrollera bostaden en extra gång. Det är rent häpnadsväckande.

Hur kan vi veta detta? Jo, av den enkla anledningen att vi är mäklare och att vi arbetat – och arbetar fortfarande – i Stockholm. Vi har lång erfarenhet och har varit med längs hela resan. Vi var med när priserna började ta fart och vi har hela tiden tänkt att det ska stagnera: när tar det slut?

Istället har priserna bara ökat och med det så har också kundernas beteende kommit att ändras. Man köper inte en bostad för att bo i. Man köper en sådan för att tjäna pengar och där allt handlar om maximal vinst. Det är också där en del av skon klämmer åt på foten. För, vad händer om man köper en bostad som inte håller måttet, som har uppenbara brister och som kräver stora pengar för åtgärder?

Vi vill skapa en sida som visar upp olika scenarion, som visar vad man ska tänka på både som köpare och säljare och hur en bra mäklare kan hjälpa dig. Vi vill även visa upp baksidor av vår bostadsmarknad – som i exemplet ovan – och ger våra tankar om en eventuell bostadsbubbla. Utöver det ska vi även titta närmare på enkla – men effektiva – sätt att fräscha upp en bostad inför en kommande försäljning och därigenom ge sig själv bästa möjliga förutsättningar att nå ett högre slutpris. Kort sagt: vi skriver om bostäder, affärer och vår svenska bostadsmarknad. Välkommen!