Sätt ett galler för fönstret

Alla sätt är bra om man lyckas hålla tjuvarna ute. Larm, övervakning och säkerhetsdörrar är några sätt. Det är också ett effektivt sätt att med hjälp av fönstergaller förhindra inbrott.

Det är ett trist faktum att tillfället gör tjuven, som man brukar säga. Finns det möjlighet att snatta något är det många som faller för frestelsen. Om man däremot låser in sina ägodelar blir det genast besvärligare för tjuven. Tar inbrottet lång tid kan polisen eller vaktbolaget snabbt vara på plats. Fönstergaller, lås och larm av olika slag är effektiva metoder för att få ha sina saker ifred.

Skadegörelsen är värst

Ibland har man hört talas om ett inbrott där tjuvarna kom över några småslantar och ett par cigarettpaket, och kanske en och annan flaska vin eller öl. Värdet av det stulna är inte ens i närheten av vad det kostar att ersätta en trasig fönsterruta, fixa ett sönderbrutet lås eller laga det som slagits sönder i lokalen. När tjuvarna är missbelåtna med sitt byte händer det att de förstör och vandaliserar medvetet. Ofta är det själva skadegörelsen som är värst.
Skaffa säkerhetsdörrar som är svåra att forcera, så ökar chansen att tjuven avbryter sina försök att ta sig in. Då slipper man skadegörelse inomhus. Med rejäla lås och fönstergaller är det betydligt jobbigare att ens försöka, för om man har kopplat in larm och har en övervakningskamera på fasaden riskerar tjuven att åka fast. Det är enklare att bryta sig in i ett obevakat hus med dåliga lås.