Hur har fastighetsmarknaden utvecklats i Vasastan

Vasastan är en stadsdel i Stockholm stad som är belägen 2 kilometer ifrån centrum. Stadsdelen ligger i de norra delarna av Norrmalm och har i princip bara stora fastigheter ämnade för många familjer. Vasastan domineras av stora fastigheter som erbjuder både hyresrätter och bostadsrätter men bostadsrätterna dominerar i området. En absolut majoritet av bostäderna är antingen ettor eller tvåor vilket har gjort det till ett populärt område för studenter och unga arbetare. Det är ett väldigt shoppingvänligt område med ett stort utbud för alla smaker. Det vimlar av folk i vasastan som under sommarmånaderna kommer för att uppleva den goda stämningen och det stora utbudet av fina restauranger och mysiga caféer.

För bara hundra år sedan så såg stadsdelen helt annorlunda ut, då var det nästan uteslutande jordbruk som bedrevs i området

Men under slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet så började en riktig byggboom i området. Stockholm skulle växa och då fanns det inte plats för jordbruk så nära stadskärnan längre. Det var en del mäklare som insåg potentialen i att investera i området och de började så förmedla mark till privata investerare. Det uppfördes nu höga hyreshus och bostadsrätter för att ge plats åt Stockholms Evigt växande befolkningsmängd. De mäklare som var tidigt in i området tjänade en hel del och det gjorde även de tidiga investerarna.
I Stockholm finns det fler mäklare än i någon annan stad i Sverige och det av förklarliga själ. Priserna är högst i Sverige och i Stockholm såväl som i Lund och Uppsala så finns det en stor bostadsbrist vilket leder till att marknaden är het för mäklare.

De som köper en bostad i Vasastan ser det absolut som en investering då det i Sverige ses som en av de säkraste investeringarna man kan göra

Inte nödvändigtvis att köpa en bostad men att köpa en bostad i ett attraktivt område där man kan förvänta sig att priserna fortsätter att öka pga en hög bostadsbrist såsom den vi har i Stockholm. Det finns som sagt många mäklare i Stockholm och då måste du navigera genom djungeln för att hitta en firma som passar dig och ditt objekt. Om du ska sälja en fastighet i Vasastan så vill du hitta en mäklare som känner stadsdelen väldigt bra och har en stor erfarenhet därifrån.

Det näst viktigaste är att det är en professionell mäklare du anlitar och att de ger dig en så bra tjänst som möjligt för ett så bra pris som det bara går. Man kan tjäna mycket pengar bara på att kontakta flera olika mäklare och kolla upp vad de har att erbjuda och till vilket pris. Vasastan har väldigt bra pendlingsmöjligheter med både buss och tunnelbana. Stockholm använder sig av trängselavgifter i innerstan så det är väldigt många som skippar att köpa sig en bil när de bor centralt i Stockholm. Att ha en bil är otroligt dyrt och om man lägger till både parkeringsavgifter och trängselavgifter så är det därför för många onödiga utgifter.

Du kan hitta mer information kring mäklare på denna sida: mäklarevasastan.nu