Sociala färdigheter viktigt för mäklare på Östermalm

En framgångsrik mäklare på Östermalm ska kunna bemöta sina kräsna kunder på ett korrekt sätt, och dessutom upprätthålla långtgående sociala relationer.

Du som är van att hantera affärsrelationer förstår säkert vikten av att välja en mäklare som har koll på nätverkande och sociala färdigheter. Utan att kunna upprätthålla goda sociala relationer kommer ingen mäklare kunna genomföra framgångsrika fastighetsaffärer på Östermalm.

Generellt spelar nätverkande en mycket viktig roll inom fastighetsmäklaryrket. Inom områden med hög efterfrågan och prestigefyllda fastigheter som Östermalm är det extra viktigt. En bra mäklare på Östermalm behöver ett brett nätverk av potentiella köpare och säljare för att kunna förmedla områdets ibland mycket exklusiva objekt. Detta gäller särskilt de fastigheter som inte säljs via ordinarie annonsering.

Mäklare med stort socialt nätverk på Östermalm

Det är alltså inte konstigt att mäklarfirmor som Gripsholms Fastighetsförmedling lägger särskild vikt vid sin professionella och exklusiva framtoning, samt personliga bemötande av alla kunder. Inom många affärsområden finns särskilda uppförandekoder, och för seriösa mäklare på Östermalm är det en självklarhet att hålla hög nivå vad gäller professionalism och personligt bemötande.

Starka nätverk och sociala relationer är det enda sättet man kan sälja objekt i de högre prislägena. Du som ska sälja en exklusiv lägenhet bör med andra ord lägga hög vikt vid att bedöma olika mäklares sociala kompetens. Boka gärna in fysiska möten för att verkligen kunna känna mäklaren på pulsen. Du bör också förhöra dig om vilka potentiella köpare mäklaren känner till för just ditt objekt, redan innan du lägger ut fastigheten på marknaden.