Skönheten i en markis

Som välmålade ögonlock stoltserar markiserna som husets ögonprydnad, där de hänger för att skydda mot solen. Ett smycke och en funktion, som du kan välja att utrusta din fasad med.

Det går att hitta skönhet i mycket runt omkring dig, inte bara det som du vanemässigt ser som vackert. Du behöver inte några solnedgångar, inga hav som glittrar i solen eller små kattungar med stora ögon. Du kan lika gärna finna skönhet i något som du ser varje dag, som till exempel en markis. Rent funktionellt är det en bit tyg som är uppspänd över dina fönster, för att på det viset skugga dem. Att markiser också tillför huset något fint, kommer som en extra bonus för dig som husägare. Men planera noga färg och form inför ditt köp av markiser.

Randigt eller enfärgat?

När du ska välja markiser till ditt hem så finns det mycket att välja bland. De traditionella markiserna är antingen enfärgade eller randiga. Idag finns även andra typer att välja bland. Ta gärna med en bild på ditt hem och visa den för säljaren av markisen. På så vis har du möjlighet att få något som är skräddarsytt för ditt hem gällande färg, mönster och form. Markiser är långt ifrån någon av de dyrare investeringar som du behöver göra i ditt boende, men det är klokt att välja markiser som du kommer att bli nöjd med och tycka om i många år framöver. Riktigt bra kvalitet håller för generationer, även om de står i solen och blåsten.