Mäklare i Sundsvall — ett klokt livsval

Att vara mäklare i Sundsvall skiljer sig väldigt mycket från att vara mäklare i New York. Men en lägre inkomst kompenseras av nöjda kunder, som hittar hem.

Har du sett den svenskfödda mäklaren Fredrik Eklund i dokusåpan ”Million Dollar Listing”? Han har sålt bostäder till många amerikanska kändisar och äger själv ett par lägenheter i New York, samt en fritidsbostad i Connecticut. Han har rent ut sagt tjänat löjligt stora summor på mäklaryrket.

Undrar just hur det hade gått för Fredrik om han inte flyttat över Atlanten i samband med att han, som ung, blev utbytesstudent i USA? Han hade kanske blivit mäklare i Sundsvall istället. Vem vet? Det är inte helt osannolikt. Och Mattias, som faktiskt är mäklare i just Sundsvall, funderar han någon gång över vilka möjligheter han missat?

Mäklare gör ett meningsfullt jobb

Man får hoppas att Mattias i alla fall är nöjd med de val han gjort i livet. Att vara mäklare i Sundsvall ger knappast några miljardbelopp i inkomster. Men det påstås ju att pengar inte är allt här i livet. Viktigare är att kunna känna att man gör nåt meningsfullt med det liv man fått till skänks.

Mattias har, liksom alla andra som jobbar som mäklare i Sundsvall, i alla fall ett betydelsefullt jobb. Han hjälper folk att hitta sina drömhem i Ortviken, Granlo, Skönsberg eller något annat av Sundsvalls bostadsområden. Det är säkert många som, med rätta, är tacksamma över att han verkar där och inte i New York.

Läs vidare om mäklare, gå till denna sida: mäklaresundsvall.net