Fastighetsservice i Stockholm jobbar i det tysta

Fastighetsskötarnas insatser är underskattade. Om arbetet uteblir märker du snabbt förändringarna, och det är förändringar till det sämre. Ta därför hand om din fastighetsservice.

Alla behöver någon som håller ordning. Någon som vattnar i rabatten, lagar hissen när den går sönder eller kan byta proppar när elen har gått. En slags alltiallo, helt enkelt. Eller som det egentligen heter nuförtiden; fastighetsskötare. I alla fall när “alltiallon” arbetar på en fastighet. Fastighetsservice är viktigare än vad du kanske skulle kunna tro. Mycket av arbetet sker i det tysta, likt Tobias Linderoth defensiva roll på mittfältet när han spelade i svenska herrlandslaget i fotboll. Föreställ dig ett kontorskomplex i till exempel Stockholm. Där finns garanterat någonting att göra hela tiden. Lysrör som behöver bytas. Stopp i toaletterna. Fasader som behöver putsas. Allt det där är jobb för fastighetsservicen.

Saknaden av fastighetsservice märks fort

Skulle fastighetsskötarna en dag bestämma sig för att ligga hemma och lyssna på radio, då skulle du snart sakna dem. Sakta men säkert skulle fastigheten så småningom börja förfalla. Ett litet fel här leder till enorma stora fel där. Det behövs alltid någon med ett hököga som går runt och spanar efter sådant som behöver fixas i fastigheten. Du kanske inte märker det just när arbetet görs, men du kommer som sagt successivt märka av behovet så fort det inte längre finns fastighetsservice att tillgå. Sensmoralen här är alltså att du ska ta hand om dina fastighetsskötare. När andra får en kanelbulle, då borde fastighetsskötarna få två.